Köparna strömmar in

 Marknaden har ställt om och funnit att valet av Donald Trump som ny president i USA som innebär politisk omställning i en mer tillväxtorienterad riktning. Torsdagen kom därför till övervägande del att präglas av Risk-på, men under eftermiddagen vände trenden nedåt.
Även USA-börsen öppnade uppåt, men rekylerade därefter nedåt och det slog igenom även på europeiska börser.
Vix-index har också bytt riktning under dagen.

Dagens Trading Direkt resonerar kring marknadsutvecklingen och referar nyheter som påverkat.

Tobbe Rosén från Vinnarbyrån går igenom följande:
INDEX:OMXS30, DAX, S&P500
VALUTOR: USD/SEK
RÅVAROR: Guld, silver, råolja (Brent)
AKTIER: SSAB (SSAB A), Atlas Copco (ATCO A), Electrolux (ELUX B), Nordea (NDA SEK), Autoliv (ALIV SDR), H&M (HM B), Telia (TELIA), Fingerprint Cards (FING), SCA (SCA B)
TITTARÖNSKEMÅL: Hansa Medical (HMED), Africa Oil (AOI), Immune Pharmaceuticals (IMNP), NetEnt (NET B), Evolution Gaming (EVO), HIQ (HIQ), Klövern (KLOV), Braincool (BRAIN), Raybased (RBASE), TC Tech (TCT), Soltech Energy (SOLT), BIM Object (BIM), Thin Film Electronics (THIN), Novo Nordisk (NOVO), Unibet (UNIB SDB), Wallenstam (WALL), Brembo (BRE), Penske (PAG), Nibe (NIBE), Black Pearl (PXXS SDB), SAS (SAS), Aker BP (AKERBP), ÅF (AFG), Elekta (EKTA), Ratos (RATO)