Trading Direkt 2016-11-23

En dag med mer måttliga indexrörelser på de ledande börserna, samtidigt som oljan pendlar strax under 50-dollarsstrecket. Uppgifterna sent på tisdagen om att det kärvat i förhandlingarna om produktionsbegränsningar inom Opec fick oljan att falla på onsdagen och den har därefter återhämtat sig något.
På den svenska börsen är det fokus på Ericsson efter nya uppgifter om den utredning som bedrivs i USA om telekombolagets användning av “handelsagenter” och eventuella mutor för att vinna kontrakt. Aktien tappade 2-3 procent under de första timmarnas handel.
Dagens Trading Direkt tar upp detta och kommenterar även andra marknadsrörelser. Tobbe Rosén från Vinnarbyrån medverkar och tittar där närmare på:
INDEX: OMXS30, DAX, S&P500
RÅVAROR: Guld, silver, råolja (brent)
VALUTA: USD/SEK
AKTIER: Ericsson, Lundin Mining, Atlas Copco, H&M, SSAB A, Sandvik, Boliden, Fingerprint Cards, Alfa Laval,
TITTARÖNSKEMÅL: Axfood, Billerud, Hövding, Anoto, Intrum Justitia, Semcon, Starbreeze, Cellavision, Bonava, HIQ, Indutrade, Leo Vegas, Bahnhof.