Trading Direkt 2016-12-21 Ökad splittring i Riksbanken

Åter en dag med trögare och nedåtriktad rörelse i index på Stockholmsbörsen. En rad bolag har dock visat kraftiga kursrörelser, utlöst av nyheter som kommit under morgonen.
Riksbankens besked om oförändrad ränta och räntebana var helt väntat och detsamma gällde beslutet om obligationsköpen, men trots detta utlöstes mer markanta rörelser i kronan och långa räntan. Mer om detta i onsdagens Trading Direkt.
I programmet berörs en rad nyheter som rört kurs och i vissa fall utlöst större kursreaktioner, däribland Transcom, Bioinvent, Hansa Medical, Enzymatica, Oasmia och de rapporterande bolagen RnB och Skistar. Nylistade rymdbolaget ÅAC Microtec berörs också.
Tobbe Rosén från Vinnarbyrån medverkar och berättar efter en tittarfråga hur han ser på orderböcker och hur han gör att få bra timing i sin handel. Han tittar också närmare på följande ur ett tekniskt perspektiv:
INDEX: OMXS30, DAX, S&P500
RÅVAROR: Guld, silver, råolja (Brent)
VALUTOR: USD/SEK, EUR/SEK
AKTIER: Volvo, Fingerprint Cards, SSAB (A), Boliden, Kinnevik, Ericsson
TITTARÖNSKEMÅL: Cherry, Starbreeze, Kambi, Black Earth Farming, Amhult2, Elanders, Alligator Bioscience, Net Entertainment, Gabather, Volkswagen, Tobii, Medivir