Trading Direkt 2017-01-18 – Trump & May ger valutaeffekter

Köparna på börsen är fortsatt något återhållsamma, men nedgångarna som inledde veckan har bromsats upp och index för storbolagen på Stockholmsbörsen pendlade kring oförändrad nivå vid lunchtid på onsdagen.
Tobbe Rosén från Vinnarbyrån ser dock chans till en förstärkning och berättar mer om det i dagens avsnitt av Trading Direkt.
I programmet berörs också intressanta kursrörelser både på börsen och på valutamarknaden som nu påverkas av utspelen från såväl amerikanskt (Donald Trump) som brittiskt håll (Theresa May). Tobbe Rosén analyserar av detta skäl fler valutapar i dagens program.
Bland enskilda aktier som rört sig mer än övriga finns återigen ett antal mindre bolag: BIM Object, Image Systems, Cellink, Oasmia och Net Insight. Bland större bolag kan Novozymes nämnas. Aktien stiger i Köpenhamn efter bokslut som generellt överträffade och utlöste ett lättnadsrally efter ett tidigare svagt tredje kvartal.
Tobbe Rosén tittar i Trading Direkt närmare på:
INDEX: OMXS30, DAGS, S&P500
VALUTA: USD/SEK, GBP/USD, GBP/EUR
RÅVAROR: Guld, råolja (Brent)
AKTIER: SCA, Getinge, Lundin Petroleum, Ericsson, H&M, Fingerprint Cards, Swedbank, Net Insight
TITTARÖNSKEMÅL: Castellum, Dustin, Enquest, Matas, MQ, MTG, NCC, Norwegian Air, Lucara Diamond, Norwegian Finance Holding, Orexo, Orkla, Ralph Lauren, SEB (C)