Trading Direkt 2017-01-23 – Vi reder ut kursrusning i Imint

Donald Trumps installationstal i fredags efterföljdes av positiva reaktioner på den amerikanska börsen men också en viss dollarförsvagning. När handeln återstartade efter helgen i den europeiska tidszonen var detta förbytt till vikande trend.
Vid lunchtid visade OMXS30 en nedgång på 0,7 procent vilket gör att merparten av uppgången i fredags raderats ut.
Trading Direkt går igenom marknadsläget och kommenterar kursrörelser som sticker ut, bland annat IMINT som rusar. Bolaget ses i vissa läger som ett nytt Fingerprint Cards, som för övrigt också tagit stort utrymme i nyhetsrapporteringen. Beskedet om att Johan Carlström och styrelseledamoten Lars Söderfjell anhållits misstänkta för marknadsmissbruk i Fingerprint Cards kom efter programmet sänts, men kommer att behandlas närmare i tisdagens avsnitt.
Vi går också igenom agendan för veckan och pekar ut de viktigaste händelserna.
Tobbe Rosén från Vinnarbyrån medverkar i programmet och tittar på följande:
INDEX: OMXS30, DAX, S&P500
RÅVAROR: Guld, Olja (Brent)
AKTIER: H&M, SEB, Handelsbanken, SKF, AstraZeneca, Ericsson, Fingerprint Cards, Telia, IMINT Image, SSAB
TITTARÖNSKEMÅL: Advanced Micro Devices, Betsson, BIMobject, Clas Ohlson, First Solar, Gaming Innovation, GW Pharmaceuticals, HIQ, ICA, Kinnevik, Latour, Nilörngruppen, Novo Nordisk, Pricer.