Trading Direkt 2017-02-22 Jonas Olavi om börsläget

Trading Direkt gästas på onsdagen av Alfred Bergs allokeringschef Jonas Olavi som ger sin syn om börsen, den gångna rapportperioden och de skeenden som kan påverka på den politiska och makroekonomiska scenen.
I programmet tas även ett antal kursrörelser upp i aktier som på olika sätt stuckit ut under den första delen av onsdagens handel.
Ericsson stiger ytterligare under fortsatta spekulationer om möjliga strukturförändringar. En affär med Cisco pekas ut som en tänkbar väg framåt i uttalanden från analytiker och förvaltare, med andra ord samma scenario som det i varierande grad spekulerats om under snart två decennier.
Electrolux fick extra skjuts av starka AHAM6-siffror, upp 7 procent för januari månad. ABB påverkas av uppgifter om ett uppdagat bedrägeri i den sydkoreanska verksamheten, något bolaget reserverat 100 miljoner dollar för.
Ett urval av rapporter kommenteras även, bland dessa Bravida, Coor och Besqab, där den förstnämnda stärktes och den sistnämnda tappade efter boksluten.
Resurs var högt upp på omsättningslistan efter att Nordic Capital sålt 17,5 miljoner aktier i bolaget till cirka 5 procents rabatt från senaste börskurs.
Tobbe Rosén tillbaka i programmet måndag 27 februari.