Trading Direkt 2017-03-28 Ericsson kommer tillbaka

Ericsson stod i fokus när handeln startade på tisdagen efter besked om en rad åtgärder som genomförs för att vända negativa trender i bolaget. VD Börje Ekholm ser samtidigt ljus i tunneln och utlovar bättre tider på sikt. Kortsiktigt ser det dock mörkare ut och det första kvartal som ska avrapporteras den 25 april kommer att visa ett svart hål resultatmässigt. Summan av de åtgärder som presenterades på morgonen ger en resultatbelastning på 12-15 miljarder kronor.
Aktiekursen i Ericsson kom snabbt under press när handeln startade, men därefter skedde en återhämtning och vid 11.40 var aktien på plus. OMXS30 var samtidigt ned 0,1 procent.
Om detta diskuteras i Trading Direkt och annat som också berörs är svårtolkade uttalanden från Boliden, vad Johan Carlström anser om det som skett i Fingerprint Cards och nya bolag som strömmar till börsen: bostadsutvecklaren SSM och friskvårdskedjan Actic till Nasdaq och Camanio Care som knoppats av från Brighter på Aktietorget.
Tobbe Rosén från Vinnarbyrån medverkar och tittar närmare på:
INDEX: OMXS30, DAX, S&P500
AKTIER: ABB, Swedbank, Boliden, Ericsson, Assa Abloy, H&M, Atlas Copco, Lundin Mining, Fingerprint Cards.
VALUTA: USD/SEK
RÅVAROR: Guld, olja (Brent), koppar.
TITTARÖNSKEMÅL: BIMobject, G4S, Lucara Diamond, Multidocker Cargo, Nordea, Swedish Match.