Trading Direkt 2017-03-30 H&M lyckades inte övertyga utländska investerare

Inte heller en rapport som klart överträffade förväntningarna vad gäller marginal och resultat räckte för att rädda H&M:s aktiekurs på torsdagen. Efterföljande kommentarer från analytiker och mäklarhus fokuserade mer på ökade varulager och risken för större reor som en följd av det. Även det faktum att H&M valt att göra större upplåning reste frågor, bolaget har flera decennier bakom sig med nettokassa.
Sen eftermiddag handlades H&M nära 5 procent under onsdagens stängningskurs. Utländska aktörer, vars skepsis kring H&M successivt ökat, var som kollektiv klart tongivande nettosäljare i aktien, medan svenska privatsparare via Avanza och Nordnet var största nettoköpare.
Torsdagens gäst i Trading Direkt kommer också från kategorin privatsparare: Nicklas Andersson, känd på sociala medier som @investeraren och som den enda hälften bakom sparpodden “Prata Pengar”. Till vardags arbetar han på Avanza.
Vi resonerar kring marknaden och kommenterare även dagens huvudnummer på marknaden: H&M.