NMN 2017-04-21 – Pandora punished because of Carnegie

Veckan då brittiska premiärministern Theresa May överraskade alla med ett utlyst nyval har det varit tungrott på de nordiska marknaderna. Men med rapportfloden annalkande och mycket bolagsfokus finns det några klara vinnare vid veckans slut.

I Finland har teleoperatören Elisa nått upp till analytikernas förväntningar med sitt första kvartal, men marknaden lät sig inte imponeras… nämnvärt.

På hemmaplan i Sverige drog rapportfloden igång ordentligt på torsdagen och fredagen under veckan, men innan dess stack SCA ut med budrykten.

I Danmark gick ett av bolagen i OMXC20 åt motsatt riktning, där sänkte Carnegie aktien ordentligt efter en uppdaterad analys. Parallellt i Norge stack Marine Harvest ut efter initial data från kvartalet.

Fördjupa dig om detta och mer i veckans avsnitt av Nordic Market News.