Trading Direkt 2017-05-24 Måttlig indexrörelse, Ericsson och Astra Zeneca

Köpintresset räckte inte riktigt för att hålla index uppe på Stockholmsbörsen under denna förkortade börsdag inför stundande helg.

Indexrörelsen var dock måttlig, -0,2 procent mätt med OMXS30, där Boliden, Electrolux, SSAB och H&M hörde till de aktier som backade mest. På vinnarsidan fanns Astra Zeneca och Ericsson med en gemensam faktor Leif Johansson som är ordförande i båda bolagen. DI skriver om ett möte mellan Leif Johansson och Cevians företrädare Christer Gardell på onsdagen, vilket öppnar för spekulationer om att aktivistfonden har investerat eller är på väg in i någon av bolagen.

Trading Direkt går på onsdagen igenom några kursrörelser och nyheter som stuckit ut, utöver ovanstående även MTG, Lucara Diamond, Next Biometrics, Fingerprint Cards, Elverket Vallentuna och Medicover.