Trading Direkt 2017-05-26 Bryts trenden efter sex dagars uppgång i USA?

De europeiska börserna kroknade något under fredagen och Stockholmsbörsen utgjorde inget undantag, ned 0,5 procent vid 11-tiden mätt med OMXS30-index. Den största förloraren i Norden var Oslo, där OBX backade över 1 procent som en återspegling av fallet på oljemarknaden som kom efter Opec-mötet på torsdagen. Köpenhamn höll stängt på fredagen.

Sex dagars rak uppgång i USA räckte således inte för att hålla börserna uppe på fredagen. Om detta och mer resonerar dagens avsnitt av Trading Direkt. Bolag som berörs i nyhetssvepet innefattar Ericsson, Telia, IPC, Gaming Corps och Abelco Investment Group.

Tobbe Rosén från Vinnarbyrån medverkar i programmet och bjuder bland annat på litet historisk statistik för S&P500 i lägen där index stigit sex dagar i rad. Av de 101 fall som det skett har index backat den sjunde dagen i 58 procent av fallen.

I övrigt kikar han närmare på:

INDEX: OMXS30, DAX, S&P500

VALUTA: USD/SEK

RÅVAROR: Guld, råolja, koppar

AKTIER: Telia, Atlas Copco, Ericsson, H&M, Swedbank, Volvo, Fingerprint Cards

TITTARÖNSKEMÅL: Besqab, Betsson, Bulten, Cellavision, Eurocine Vaccines, Gränges, Micron Technology, Mycronic, Net Insight, New Wave, Nobina, Peab, Sportamore, Storytel