Trading Direkt 2017-07-31 Mot minusmånad i juli

Stockholmsbörsen går mot en minusmånad i juli och distanseras i närområdet klart av Oslo som gått starkt med understöd av ett stigande råoljepris.

OMXS30 är ned 3,5 procent i juli i skrivande stund, medan OBX i Oslo är upp över 6 procent. Tyska DAX är ned 1,9 procent och amerikanska S&P500 är upp 2,2 procent med en handelsdag i juli kvar att avverka.

Agendorna är i övrigt relativt tunna på bolagssidan denna vecka när rapportperioden gör en paus. På makroområdet stundar som brukligt sentimentsindex från näringslivet där primärt inköpschefer ger sin syn om läget.

Trading Direkt gör ett svep över morgonens nyheter och kursrörelser, bland dessa Astra Zeneca, Swedish Match, Fingerprint Cards, Lundin Petroleum, Lundin Mining, Lucara Diamond, Kopy Goldfields, Follicum, Sanofi och Novo Nordisk.