Trading Direkt 2017-08-23 Ljum reaktion på starkt USA

Stark trend i USA med indexuppgångar kring 1 procent fick en ljum reaktion när handeln i den europeiska tidszonen kom i gång på onsdagen. Stockholmsbörsen, liksom Tyskland, pendlade i stället kring nollan under morgonens och förmiddagens handel.

Tendensen i Stockholm med starka kursreaktioner på rapporter håller dock i sig. På onsdagen syntes det tydligt i industribolaget VA Automotive och kycklingbolaget Scandi Standard för att nämna några.

I den litet större divisionen gick Elekta bättre än index, trots en rapport som var klart under förväntan när det gäller resultatet. Andra komponenter i rapporten vägde dock upp och marknaden kan också ha tagit till sig att framtidssatsningar var en faktor bakom resultatrenden.

Trading Direkt går igenom nyheter och kursrörelser som stuckit ut