Trading Direkt 2017-09-01 September startar bra, Volvo och H&M i fokus

Bra start på september, som annars historiskt inte hört till de bästa börsmånaderna på året. Främsta drivkraften i ett stigande OMXS30 var Volvo som klättrade 6-7 procent under de första timmarna efter beskedet att bolaget sätter ett ambitiöst mål för rörelsemarginalen.

Ett annat bolag som stack ut nyhets- och kursmässigt var H&M där Nyhetsbyrån Direkt publicerade en längre intervju med H&M-chefen Karl-Johan Persson. Aktien gick något bättre än index, men är fortsatt under press när marknaden tenderat att fokusera på kortsiktig oro inför kommande kvartalsrapport.

Trading Direkt gör ett sedvanligt svep i fredagens avsnitt och kommenterar även rörelser i bland andra THQ Nordic och Sportamore.

Tobbe Roséns inslag med teknisk analys publiceras separat under fredagen, finnes på www.playdirekt.se , alternativt via Youtubes playdirekt-kanal.