Feminvest Direkt #31 – Katastrofobligationer med Martin Hedberg

Feminvest Direkt #31 – Katastrofobligationer med Martin Hedberg När orkanen Andrew drog över Florida år 1992 gick elva försäkringsbolag i konkurs. De hade helt enkelt inte råd att ersätta sina försäkringstagare vilket medförde stor ekonomisk skada för de som inte fick någon ersättning. Därför togs så kallade cat bonds, eller catastrophe bonds fram vars tanke är att erbjuda försäkringsbolag ett skydd som möjliggör för dem att betala ut ersättning till försäkringstagare. Till skillnad mot hur det kan låta så handlar katastrofobligationer alltså inte om att tjäna pengar på andras olycka utan ersätta det som försäkringsbolag inte kan göra själva. Martin Hedberg, metereolog, gästar Anna i studion och berättar om hur cat bonds fungerar. Dessutom diskuterar Anna och Martin framtidens investeringar ur ett hållbarhetsperspektiv.