Trading Direkt 2017-12-12

Små indexrörelser i den inledande handeln. Stockholm i linje med Europa.

Makro: Myndigheter varnar för risker med Bitcoin. Kronan rejält stärkt mot euron på morgonen efter starka KPI-siffror för november (energipriser bidrog främst till den inflationen), efter tapp igår då norskt KPI kom in svagt. Möte Riksbanken nästa vecka – kommer obligationsköpen fortgå nästa år?
Många intressanta hållpunkter denna vecka: bland annat räntebesked från FED, BOE, ECB och Norges Bank, Valueguards bostadsprisstatistik för november, EU-toppmöte.

Aktier som nämns utöver tekniska analyser: Apple – gick starkt igår efter förvärv, Ericsson – prestigeorder från Verizon, SAS – bra 2017, inlösen av preferensaktier antagligen februari 2018, Lyko – Fin start på börsen, Colabitoil – Mindre bra start, Arjo – Avknoppning från Getinge börjat handlas idag, Acconeer – Spektakulärt bra start under hög volym, Autoliv – angående avknoppning Electronics, Genmab – forskningsuppdatering och kostnadsguidning, Inditex – rapport imorgon, ICA Gruppen – kapitalmarknadsdag på torsdag.

Redeye – bettingseminarium idag kl 13.

Tobbe Roséns tekniska analyser:

INDEX: S&P500 – Högsta stängning någonsin igår och fortsatt höga volymer, OMXS30 – zonen mellan 1620 och 1640 svår att forcera. Dock kan stop-lossar vid 1640 trigga köptryck. DAX – uppladdningsfas som kan leda till fortsatta uppgångar.

AKTIER: Ericsson B, Kinnevik B, Lundin Petroleum, Atlas Copco A, Hennes & Mauritz B, Volvo B.

TITTARÖNSKEMÅL: Alimak Group, Anoto, Bitcoin, BUFAB, Eyeonid Group, G5 Entertainment, Gapwaves B, Hansa Medical, Hexagon B, Nolato B, SKF B, Southwest Airlines Company, Trelleborg B.

VALUTOR: USD/SEK.

RÅVAROR: Koppar, guld, råolja (Brent).

TITTARFRÅGOR: Är börsens rekorduppgångar en bubbla som är på väg att spricka? Hur ser Tobbe på robothandel, påverkan på börsen?