Trading Direkt 2017-12-15

OMXS30 handlas ned en dryg procent, vilket är något svagare än resterande Europa med undantag för Köpenhamn. H&M är det stora sänket med en nedgång på hela 15 procent.

Makro: Norges Banks revidering av räntebanan gav kraftigt positiv reaktion på NOK. FED:s ränteprognos oförändrad, men Janet Yellen oroad över trög inflation. Skattereformens genomförande ingår mer eller mindre i ledamöternas prognos angående räntebanan.
ECB: Väntade besked om ränta och QE. Mario Draghi vill inte ge en exakt målsiffra för inflationen.
Riksbanksbesked på onsdag nästa vecka.

H&M ner cirka 15 procent under hög volym efter en mycket svag försäljningsrapport för det fjärde kvartalet 2017 (september-november). Utländska aktörer nettosäljare i den inledande handeln.

Övriga aktier som nämns utöver tekniska analyser: Tele 2 – Upp efter strukturaffär med Deutsche Telekom, Skanska – sänkta rekommendationer, Munthers – Föll brant igår efter vinstvarning och fortsätter ned idag, ICA Gruppen – Rekylerar upp idag efter svag dag igår i samband med kapitalmarknadsdag, Fortnox – Olof Hallrup avgår från bolagets styrelse, TopRight Nordic – Notering idag på NGM, svag start. Nästa vecka: Botnia Exploration och Oboya Horticulture flyttar från Aktietorget till First North, Goldblue noteras på First North. Rapporter: Integrum och Viking Supply Ships på måndag, MQ och Navistar (prel. datum) på tisdag, KappAhl och Skistar på onsdag,

Tobbe Roséns tekniska analyser:

INDEX: OMXS30 i intressant trading range – viktigt vilken av nivåerna 1620 och 1640 som tas ut.
S&P500 – Rekyl vore hälsosam för möjlighet till vidare uppgång.
DAX – köparna misslyckats forcera mittnivå på gap. Något mer positiv bild än OMXS30.

AKTIER: Hennes & Mauritz B, Skanska B, Investor B, Ericsson B, Tele2 B, Handelsbanken A, Swedbank A.

TITTARÖNSKEMÅL: Autoliv, Heliospectra, Hemfosa Fastigheter, Hexatronic Group, KappAhl, LIDDS, Paradox Interactive, Plejd, Resurs Holding, Sensys Gatso Group, Silvercorp Metals, Veidekke, Xvivo Perfusion, ZetaDisplay.

VALUTOR: USD/SEK.

RÅVAROR: Koppar, guld, råolja (Brent).